Hobøl historielag - Historien på Knapstad

Vellykket åpning av digitalt, historisk vandringsspill på Knapstad. Indre Østfold kommune fikk en ny lokalhistorisk sti med 14 poster på Knapstad.

Ca. 200 fremmøtte fikk høre første nestleder i Familie- og kulturkomiteen og stortingsrepresentant Tage Pettersen, foreta den høytidelige åpningen. Han formidlet verdien av å lære og forstå vår lokalhistorie i en urolig tid.

Tilstede var lærere og elever fra Knapstad barne- og ungdomsskole, historielagsmedlemmer, og hjelpere fra spillselskapet Wittario.

Gøy å lære ute!

Elever samarbeider om oppgaven om Norges første kvinnelige stasjonsmester her på Knapstad.

Skole utenfor klasserommet

Etter å ha lastet ned Wittario appen, ble pulje etter pulje med ivrige ungdommer sendt avgårde på vandring. Historielaget hadde i tillegg, laget en brosjyre om turveien med kart. Alle fikk god instruksjon om bruk av mobiltelefon, QR-koder, bilder og quiz-test på hver post. På alle postene er det nå satt opp et nytt spesiallaget skilt med QR kode for informasjon til posten.

Innledninger til vandringsspillet ble gitt av Hobøl Historielags leder, Asbjørn Hjorthaug.
Hjorthaug kunne fortelle at Hobøl Historielag har planer om å lage flere slike historiske vandringsspill i andre deler av kommunen. De som vil lære mer om disse historiske stedene kan gå inn på websiden: hobolhistorielag.no. Her finner du bilder, tekst og kart og lenker til lokale kulturminner på Riksantikvarens nettside: kulturminnesok.no.
Knapstad beboere og andre historisk interesserte anbefales å ta med seg familie, venner og kjente og gå denne nye kulturstien. Kunnskap om flere tusen års Knapstadhistorie, lokalhistorie og historier på turveien blir her formidlet.

Flere artikler