Mer fysisk aktivitet i skolen

Prestrud skole i Hamar kommune, har testet Wittario på noen av sine elever og dommen er klar: DETTE kommer vi til å bruke mye mer i fremtiden!

William Andersen er lærer ved Prestrud skole, og har testet appen på elevene sine i matematikk. Han var spent på både brukervennlighet og hvordan dette ville fungere i praksis, og er glad for at det fungerte som forventet - og litt til.

Jeg var veldig spent på læringsutbyttet for studentene, men jeg så med en gang at dette fungerte fra starten av. Det som er bra med Wittario er at det er så mye fleksibilitet, og det er flere typer oppgaver som kan løses. Det er også veldig enkelt å jobbe tematisk, for eksempel med brøkdeler, og studentene synes det var ekstremt morsomt å være ute i frisk luft samtidig som de lærte mye ved å løse problemer, sier William Andersen.

Gode resultater - uansett utgangspunkt

På Prestrud skole har William Andersen delt klassen i grupper på 3-4 elever, slik at de kan samarbeide om å løse problemer. Her så han tydelig mestring hos de som ikke er blant de sterkeste i faget.

De som ikke er så sterke i matematikk, eller i temaet vi jobber med, kan bidra med kreativitet og være aktive i samarbeidet. Problemløsningen er morsom for alle, og du får mestringsfølelse sammen med lagånden når du løser oppgavene. Det var en helt annen dialog i klasserommet, som var fantastisk å lytte til, sier William Andersen.

Digital kompetanse i skolene blir mer og mer viktig

Hvis det er en ting vi alle har hatt å gjøre med det siste året, er det bruk av teknologi i hverdagen. Møter og undervisning på lag, zoom eller google meet, som har vært både krevende og lærerikt for store og små. William kan forsikre andre lærere om at Wittario er veldig enkel å bruke, både for lærere og studenter.

Brukervennligheten til Wittario er veldig enkel, både for meg som lærer og for studentene som bruker appen. Digital kompetanse er et satsingsområde i skolen, og Wittario er et stort bidrag til å gjøre læring morsom ved hjelp av spillbasert læring.

Ferdige oppgaver - gjør det enkelt for alle

Wittario har et spillbibliotek som gjør det enkelt for alle å finne inspirasjon, eller bruke ferdige spill som passer til elevenes tema eller nivå. Det er allerede flere forskjellige spill i dette biblioteket, men dette blir bare større med tiden. Opprett en profil og se spillene her.

Mer fysisk aktivitet i skolen

Fysisk aktivitet er en viktig del av studentenes hverdag, og det er også et krav til mengden fysisk aktivitet i fagfornyelsen.

Det er nok litt glemt hvor viktig dette er, og kanskje vanskelig å finne ut hvordan man kan sikre lærings- og kompetansemål sammen med nok fysisk aktivitet, og Wittario er helt perfekt for dette. Treningsstudio og fritid er ikke nok totalt i løpet av en uke, slik at studentene kan stå opp fra pulten og vekk fra brettet, betyr at de lærer mer og har det gøy som er vinn-vinn for alle, avslutter William Andersen.


Flere artikler