Ledertrening med stor suksess

Storebrand er hele tiden på jakt etter- og utforsker verktøy som kan skape engasjement, samhold og læring. Live Leer som er HR-sjef Ledelse og læring hos Storebrand har testet Wittario til flere aktiviteter internt.

For oss er det viktig med teambuilding og engasjement, gjennom læring og utvikling. Vi synes det er spennende med en aktør som Wittario, hvor vi kan leke oss litt med ulike måter å bruke verktøyet på. Live Leer, HR-sjef Ledelse og læring Storebrand

Ledertrening med stor suksess

Den første testen ble en del av ledertreningen de hadde i mars 2021. Her ble Wittario benyttet som en del av programmet for at 24 ledere skulle bli bedre kjent. Disse lederne hadde ikke møtt hverandre før, og kurset er bygget opp slik at man skal ha en treningspartner hele veien til mål. Her gikk lederne sammen to og to for å løse oppgaver via Wittario, ute i frisk luft og i et annet miljø enn inne på hjemmekontoret foran en skjerm.

- Det å kunne løse oppgaver med Wittario, samtidig som du har en kollega eller treningspartner på øret gir en helt annen dynamikk og samtale enn i et videomøte. Deltakerne synes det var veldig gøy, og et av høydepunktene denne dagen, sier Live Leer HR-sjef Ledelse og læring hos Storebrand.

Stadig nye bruksområder

Da vi startet reisen med Wittario hadde vi en plan og et mål, og vi digger når kundene våre utfordrer oss på måter de kan bruke app’en på. Det er kanskje en fordel de første kundene våre har, og vi kommer til å oppfordre samtlige kunder til å utfordre oss på hvordan de kan bruke Wittario.

- Måten Storebrand har løst ledertreningen på med oppgaver og dialog underveis er utrolig spennende. Det løfter opp tema og emner på en helt annen måte, og man får den gode samtalen med kjente eller ukjente kollegaer, sier Lars Gunnar Fledsberg, CEO Wittario

Konkurrerer om oppmerksomheten

Nå har vi blitt såpass vant med å sitte mye foran skjerm, og det kan være utfordrende og holde på oppmerksomheten til møtedeltakerne hele tiden. Man kan skru av kamera, mute mikrofonen, sjekke litt mail, ta en telefon, sende en sms og mye mer.

Med Wittario oppleves oppgavene og emnene som noe nytt, man er ute i frisk luft og beveger seg. Storebrand har også hatt fokus på andre tema underveis i dialogen, slik at man får dekket noe av det sosiale behovet.

- Vi la inn spørsmål som gikk på hvordan de hadde det, hvordan tiden i pandemien har vært og om de hadde noen planer for påskeferien, og tilbakemeldingene har vært positive. Kombinasjonen av faglig og daglig prat ute i frisk luft har vært helt super, sier Live Leer.‍

Ut på tur, aldri sur

De som har gått seg en tur ute i naturen med podcast på øret, kan kjenne seg igjen i verdien man sitter igjen med etterpå. Det kan selvsagt være ting som konkurrerer med oppmerksomheten vår ute også, men ikke på samme måte som når vi sitter foran skjermen på hjemmekontoret. I tillegg er det en fin pause fra back-to-back videomøter, og man kan løse morsomme oppgaver som gjør noe med hodet og kanskje til og med humøret.

Påskerebus

Siste arbeidsdag før påsken 2021 hadde Storebrand en faglig påskesamling for 30 medarbeidere, hvor de startet med 2 timer faglig innhold i et videomøte før de avsluttet med en påskerebus i Wittario

- De ansatte løste oppgaver i påskerebusen som en hyggelig avslutning på dagen. Siste oppgave var å ta et bilde som viste oss hvordan de følte seg, og det var store smil fra alle som løste oppgaven, sier Live Leer.

Dersom du ikke har tid til å sette opp en egen rebus eller quiz selv, kan du finne flere ferdig spill i vårt bibliotek. Lag en bruker og finn ferdige spill i adminpanelet.

Spennende fortsettelse

- Vi har testet litt ulike verktøy og tjenester, og Wittario er helt klart spennende. Det spiller ingen rolle hvor man er og det at man kan spille på tvers av landegrenser som har stor verdi for oss. Vi gleder oss til fortsettelsen og til å finne nye måter vi kan bruke Wittario på, sier Live Leer.

Live Leer fra Storebrand og Wittario CEO Lars Gunnar Fledsberg


Flere artikler