Tilbake til naturen

Hamar har lenge vært kjent som en kommune som tar i bruk naturen som klasserom. Nå har de etablert Hamar naturskole for å bidra til å legge til rette for uteskole. Sammen med Prestrud barneskole har de begynt å bruke Wittario.

Hamar kommune har en skole uten barn - Naturskolen. For å være mer presis, har skolen ingen egne elever, men fungerer som et ressurssenter for alle skolebarna i Hamar. Skolen har en stor hage og fasiliteter for utendørsaktiviteter. Naturskolen benytter seg for det meste av uteområdene i nærheten av de vanlige skolene, eller så tar de med seg elevene til skogen. Naturskolen planlegger å ha Wittario som en del av verktøysettet som tilbys til klasser eller elever som kommer på besøk.

Vi føler at dette verktøyet er et flott supplement til våre vanlige tilbud. Å ha et digitalt verktøy, samtidig som man bruker det naturen har å tilby som et klasserom, er veldig lovende sier leder i Naturskolen, Hans Christian Johnson.
Hans Christian Johnson

Naturskolen kjøpte 4G iPads med spesielt tøffe deksler for dette formålet.

Vi føler at dette oppsettet er lettere for oss, da vi ikke har noen faste klasser, sier Johnson.

Test

Mot slutten av 2020 deltok både Naturskolen og Prestrud barneskole i et forskningsprosjekt finansiert av Wittario og utført av Høgskolen i Innlandet. 5. klasse på Prestrud var den første klassen som testet plattformen, og kaldt og fuktig høstklima dempet ikke den gode stemningen. De umiddelbare tilbakemeldingene var svært positive - både det å være utendørs og hvordan oppgavene ble presentert og løst.

Det er nå også mulig å finne et utvalg av ferdige spill direkte fra Wittario appen. Trykk på «Try a game» før du har logget deg inn i app for å se dette utvalget.

Flere artikler