Turvei Tista

Halden har nå fått en digital historisk vandringsti i Tistedalen. Fra Veden Hovedgård, gjennom Veden skogen til musikk paviljongen i Tistedalen.

En utrolig spennende historie bretter seg ut i området rundt Norges minste Herregård; Veden hovedgård. Området oser av tidlig industri- og krigshistorie. Digitaliseringen av disse kulturminnene blir levendegjort for publikum gjennom spillet "Turvei Tista". Spillet starter ved inngangen til Veden hovedgård.

Storingsrepresentant og medlem av Utenriks- og forsvarskomiteen, Ingjerd Schou, åpnet spillet. Hun påpekte viktigheten av å kjenne sin historie for å kunne forme fremtiden.

Fra venstre daglig leder i Wittario; Lars Gunnar Fledsberg. Stortingsrepresentant; Ingjerd Schou og Svein Nordheim (Leder i Idd og Enningdalen historielag)

Spillet tar for seg gammel industrihistorie og krigshistorie i et område hvor kulturminnene ligger i terrenget som skjulte skatter. Elever fra Halden vgs, samt historieinteresserte møtte opp til lanseringen av det digital historiske spillet, i og rundt Veden skogen i Tistedalen.

Å møte historier og kulturminner der hvor de har virket er en flott og annerledes måte å ta i mot historiene på, sier jentene fra Halden vgs.
Historieinteresserte elever fra Halden videregående skole liker å lære om det nære.

Flere artikler