Uteskole med morsomme oppgaver

Elevene og lærerne på norske skoler har omfavnet konseptet uteskole under pandemien. Wittario gjør det ekstra morsomt å både lære og leke utenfor skolens områder.

Hva er Wittario?

Wittario er en plattform som lar elevene delta i et aktivt og morsomt læringsmiljø. Man får svare på spørsmål eller løse ulike oppgaver ute i naturen ved hjelp av foto, video og augmented reality. Augmented reality betyr at du kombinerer noe virkelig du finner ute med noe digitalt i appen vår.

 • Morsomt
 • Lærerikt
 • Friluftsliv

Med Wittario får du varierte aktiviteter som gir gode muligheter for læring utendørs. Du kan samle poeng ved å svare på oppgaver samtidig som man beveger seg. Bruk våre maler eller lag dine egne spill.

utskole med wittario

Elevene trives med uteskole

Uansett om det er sommer, høst, vinter eller vår trives elever i andre omgivelser enn klasserommet. Det er mange barn som blir rastløse innenfor klasserommets fire vegger, og som har veldig godt av å komme seg ut i naturen. Dette har man spesielt fått oppleve under pandemien, hvor mye mer av skoledagen har foregått med rebuser, naturstier og annen oppgaveløsing ute.


I tillegg til at det er bra for helsen med frisk luft, er det mange barn som finner det vanskelig å konsentrere seg med en lesebok og notatblokk. I det sekundet undervisningen kombinerer det digitale med friluftsliv hender det at man får se en helt ny elev.


Les hva brukerne synes

Wittario mobil AR

Prøv oss gratis eller bestill en demo

Dersom du er nysgjerrig på hvordan Wittario faktisk fungerer kan du få teste det gratis med opp til 15 elever. Da kan du både prøve spillbanken vår, og teste ut å lage spill selv. Om du ønsker at noen hos oss viser deg rundt samtidig som du får svar på eventuelle spørsmål, kan du enkelt bestille en demo.

“School Basic” er pakken for deg som vil teste gratis:

 • Én Game Master som kan lage spill
 • Spill med opp til 15 elever
 • Lag distansespill
 • Tilgang til vårt innholdsbibliotek

Utnytt norsk friluftsliv

Den norske naturen er en gave som bør brukes. Enten du er elev eller lærer er skogsområdene her til lands et perfekt læringsmiljø. Med Wittario får man laget morsomme oppgaver til turen. Eksempelvis kan du lage en oppgave som ser slik ut:

 • Gå 50 meter
 • Ta foto av et insekt/et tre/en blomst
 • Gå 100 meter
 • Svar på et spørsmål om et insekt/et tre/en blomst

Disse oppgavene kan du selvfølgelig lage slik du selv ønsker, og knytte opp mot alle tema og fag dere har på skolen. Wittario har et spillbibliotek du fritt kan benytte deg av. Dersom du vil lage spill selv kan dette brukes som inspirasjon. Spillene er laget på en praktisk måte, slik at det tar svært kort tid å sette seg inn i.

Uteskole med Wittario

Ideer til inspirasjon

Det er mange stier å ta med applikasjonen vår. Hvilken sti du velger avhenger selvfølgelig av faget det skal undervises i og hvilket trinn man jobber på. Vi har satt opp noen eksempler:

 • Naturfag – ta vare på miljøet og lag oppgaver om naturvern. Plukk søppel og registrer det i appen.
 • Samfunnsfag – lær om lokalhistorien på tur og ha oppgaver og spørsmål knyttet til nærmiljøet.
 • Matematikk – Wittario lar deg enkelt sette opp matematikkoppgaver med for eksempel brøker. La barna å telle hvor mange grantrær det er i forhold til furutrær innenfor en gitt radius og hvordan sette det opp som brøker.
 • Fysisk aktivitet – ha stafetter hvor målet er å få opp pulsen samtidig som man tar foto av for eksempel insekter, eller man må svare riktig på et spørsmål før man får vekslet med nestemann. 
 • Norsk – ta bilde av ti substantiv, eller en video av noen som utfører forskjellige verb. Lærere som er med på tur kan være fine hovedrolleinnehavere her.

Dette er selvfølgelig noen få eksempler i et hav av muligheter. Det er bare å prøve seg frem, så finner man fort fremgangsmåten som passer både lærer og elever.

Prøv Wittario

Lærer og elever ute spill med Wittario

Fysisk aktivitet ute

I en stadig mer digital hverdag er viktigheten av å komme seg ut større enn det har vært før. Barn og ungdom snakker mye mer med hverandre på internett enn de gjør ansikt til ansikt, noe som selvfølgelig kommer av at pandemien har tvunget mennesker i alle aldre til å være mye mer inne, men det har også å gjøre med at verden stadig utvikler seg i en skjermbasert retning. 


Med Wittario blir barna med på den digitale utviklingen samtidig som de lærer og får masse essensiell frisk luft. En såkalt vinn-vinn-vinn-situasjon.

Viktigheten av digital kompetanse

Som nevnt lever vi i en verden hvor stort sett alt gjøres på en skjerm. Enten det er handling av matvarer og klær, kommunikasjon, jobb, skole eller betaling av regninger. At barn og unge får delta i denne utviklingen er selvfølgelig en god ting. De har et langt liv foran seg hvor kunnskap om digitale plattformer etter alle solemerker blir viktigere og viktigere. Å kunne kombinere denne læringen med at de samtidig får jobbet med fag på tur i frisk luft, setter vi i Wittario svært høyt.

mobilspill i undervisning Wittario ute


Arbeid individuelt eller i grupper

Noen ganger passer det best å jobbe alene, mens andre ganger er gruppearbeid det beste alternativet. Wittario tilbyr gode alternativer for begge deler. De fleste elever liker best oppgavene hvor man løser problemene sammen.

Brukervennlighet i fokus

En viktig del i utviklingen av Wittario var og er brukervennlighet. For at de yngste elevene ikke skal miste tålmodigheten visste vi at måtte gjøre det både enkelt å lære, og å bruke. Det gjør også terskelen for å bruke Wittario mindre sett fra lærerens ståsted.


I tillegg til å være enkel og intuitiv, er plattformen fleksibel og lar elevene enkelt løse flere typer oppgaver, som for eksempel brøk i matematikk, problemløsning, eller quiz-lignende spørsmål fra læreboka. Med et så versatilt bruksområde passer Wittario til de aller fleste fag man har på skolen.

Tips til deg som skal bruke Wittario

Wittario passer perfekt i uteskole, klasserommet og som lekser. For eldre elever egner det seg også til bruk som forberedelse og i etterarbeidet av timene.

vil du prøve Wittario gratis?

Kontakt oss

Dersom du ønsker å prate med noen i Wittario, har vi et kontaktskjema på nettsiden vår hvor vi svarer så fort vi kan. Eventuelt har vi en chat-funksjon hvor du enten kan logge deg på Messenger, eller skrive som gjest.


Flere artikler